Utprøving av regenerative metodar i frukt

I regenerativtregenerativt landbruk er fokus ofte retta mot næringsnettverket i matjorda, og korleis ein med ulike dyrkingsmetodar kan stimulera jordlivet. Njøs frukt- og bærsenter (NJØS) har prøvd ut ulike regenerative dyrkingsmetodar i trerekkene for å undersøkje om det har effekt på ugras, jordfruktbarheit og kor mykje karbon som vert bunde.

Med prosjektet «Regenerativ fruktdyrking» støtta av Landbruksdirektoratet sine utviklingsmidlar til økologisk landbruk ynskte Njøs frukt og bærsenter (NJØS) å medverka til ei berekraftig utvikling innan norsk fruktproduksjon (Gilpin, 2018). Sjå publisert artikkel i Norsk frukt og bær her.

Forrige
Forrige

Graminor har nyleg namngitt tre eplesortar 'Fonn', 'Halo' og 'Lady Oy'

Neste
Neste

Utlysing av stilling som forsøksteknikar/gartnar