Rotekte plommer er samla inn frå heile landet opp til Trøndelag, og blir vurderte hjå Njøs næringsutvikling for å sjå kva typar som bør takast vare på. Oppdraget er frå Norsk genressurssenter.
Ville bær i Tsjekkia og Noreg
FREMTIND
EcoHisPy
Altantberry
Prosjektet ATLANTBERRY har som mål å legge grunnlaget for kommersiell bærproduksjon i tunell på Island, Færøyane og Grønland. I løpet av prosjektperioden skal det settast opp tunellar og etablerast prøveproduksjon av bær i tunell på Island (3 dyrkarar), Færøyane (1 dyrkar) og Grønland (Upernaviarsuk forsøksstasjon).
Kvalitetskompost til bruk i frukt- og bærhagar
GRIP SJANSEN
Auka omsetning av øko-frukt i storkjøkken
Njøs næringsutvikling har sidan 2013 vore ansvarlege for eit prosjekt med støtte frå Landbruksdirektoratet og Føregangsfylke økologisk frukt og bær, der målet er å auke forbruket av lokal, økologisk frukt i storkjøkkena i Sogn og Fjordane. Viktige samarbeidspartnarar er Sognefrukt og BAMA Storkjøkken, i tillegg til fleire offentlege instansar i regionen.
Bringinn
Kompost med jordforbetrande effekt
Svarthyll og tindved
Prosjektet «Innovative bærprodukter med helseprofil fra norskprodusert svarthyll og tindved» arbeider med å utvikle produksjon av svarthyll og tindved i Sogn og Fjordane, og produkt basert på desse råvarene. Njøs næringsutvikling si oppgåve i prosjektet omfattar sortar, dyrkingsteknikk, hausteteknikk og oppfølging av felt hos dyrkarar.
Klimasol
Virusrensing i eple
Det vart påvist heksekost (apple proliferation phytoplasma) i eplefelt ved Njøs frukt- og bærsenter hausten 2008 og vi har sidan da hatt omsetnadsforbod for pode- og okulasjonskvist frå eigedomen. For å ta vare på den store samlinga av eplesortar på Njøs og samtidig blir fri for pode- og okulasjonskvist frå eigedomen.